fbpx

Ваш код клієнта: 524524

Кабинет дилера

Які матеріали ви хотіли б бачити на сайті "Сталекс"?

Докладні інструкції з вибору та монтажу покрівельних і фасадних матеріалів - 27 (10.1%)
Відеоінструкції з монтажу металочерепиці та профнастилу - 41 (15.4%)
Візуалізатор покрівлі (можливість підібрати колір та профіль металочерепиці під ваш будинок). - 50 (18.7%)
Сервіс розрахунку покрівельних матеріалів для даху за заданими розмірами. - 105 (39.3%)
Проекти об’єктів, швидкозведених будівель, спроектованих компанією. - 25 (9.4%)
Всього голосів - 267
The voting for this poll has ended on: вересня 3, 2016

Сталекс: Чому важливо купувати продукцію у великого виробника, що піклується про свій бренд?

Частина 1: Виробництво

Нинішні умови в нашій країні характеризуються сильною конкуренцією практично на будь-якому ринку.

Посудіть самі: пропозицій різних товарів багато, а купівельний попит населення відносно слабкий. Крім того, споживач часто орієнтований тільки на ціну продукції і не враховує інші вагомі чинники. Це створює благодатний грунт для розвитку недобросовісної конкуренції, в тому числі і на ринку металочерепиці, про який далі піде мова.
Даною статтею ми починаємо цикл публікацій, в яких постараємося пояснити, як не стати жертвою нечистих на руку підприємців, придбати якісний товар за оптимальною ціною.
Почнемо з того, що поважаючий себе, завжди надає гарантію на продукцію, виготовлену з гарантійного сировини, за умови дотримання технології монтажу та використання оригінальних комплектуючих елементів.
На виробництвах великих операторів дотримуються стандарти приймання і зберігання сировини, техобслуговування профілювання обладнання, процесу виробництва та упаковки металочерепиці (фото 1).

01 02
Фотографія 1. Замір товщини сталі перед профілюванням металочерепиці

Наприклад, гарантійну сировину (рулони) в компанії «Сталекс» зберігають в сухому і провітрюваному приміщенні, що дозволяє убезпечити рулони від попадання вологи в простір між витками.

foto1

Фотографія 2. Критий склад сировини рулонної сталі ГК «Сталекс»

Рулони у європейських постачальників сталі з полімерним покриттям, з якими співпрацюють провідні профіліровщики в Україні, такі як «Сталекс», зберігаються в експортній упаковці на дерев'яних піддонах на бетонній основі відповідно до європейських норм, як це показано нижче.

foto2Фотографія 3. Зберігання сталевих рулонів з полімерним покриттям під відкритим небом на бетонній основі


Деякі недобросовісні профіліровщики допускають неправильне зберігання рулонів, наприклад, як на фото нижче. Рулони укладені в два ряди, немає піддонів, немає бетонної основи - в цьому випадку ризик «затікання» нижніх витків рулонів і, відповідно, швидкого виникнення білої іржі - дуже великий. Ясна річ, що ні про яку гарантію в цьому випадку мова не йде.

04

0506
Фотографія 4. Не відповідає нормам зберігання сировини

Розглянемо тепер процес виробництва більш докладно:
Порівняйте самі столи і умови профілювання і приймання продукції у великого виробника (компанія «Сталекс») і у одного з дрібних регіональних виробників (фото 5 і 6).

foto3

Фотографія 5. Профілізація металочерепиці MAXIMA на заводі «Сталекс»

08
Фотографія 6. Профілювальний стіл на лінії металочерепиці у регіонального профілювальника


На питання «Яке значення має приймальний стіл?» Можемо сміливо відповісти, що при виході листа, так як представлено на фото 6, є ризик викривлення металочерепиці під власною вагою і порушення геометрії, що в подальшому призведе до її «нескладання» на покрівлі (фото 7).

09
Фотографія 7. «Додавання» металочерепиці

 

Профільовані лінії Компанії «Сталекс» обладнані спеціальними напрямними для прийому листа металочерепиці, щоб попередити її викривлення (фото 8).

10
Фотографія 8. Вихід металочерепиці ATLANTA по спеціальних напрямних в Компанії «Сталекс»


В продовження теми необхідно згадати про укладання в пачку листів готової продукції.
Як відомо, сталь, навіть покрита цинком і поліестером, складена в пачку, та ще й в задушливому вологому приміщенні, може почати іржавіти. Всі системні профіліровщики, які цінують своє ім'я, при виробництві і формуванні пачки металочерепиці піклуються про те, щоб в пачці не було зайвої вологи. Недобросовісні виробники на це уваги не звертають і виготовляють металочерепицю, не піклуючись про наслідки (фото 9).

Не зайвим буде нагадати, що на поверхні металочерепиці може випаровуватись масло, яке застосовується для запобігання пошкодження шару поліестеру при штампуванні тайлів. Воно випаровується протягом 20 хвилин, не залишаючи слідів.

11 1
Фотографія 9. Приймальний стіл металочерепиці виставлений прямо на вулицю. При складанні листів металочерепиці в пачку на них потрапляють краплі дощу і навіть утворюються калюжі (!).

Коли пачка готових листів металочерепиці приходить на будівельний майданчик, упакована в стретч-плівку, між листами починає утворюватися конденсат. У воді містяться солі та інші речовини, які викликають корозію покриття і самої сталі.
Великі і відомі виробники більш відповідально підходять і до зберігання готової продукції.

foto5Фотографія 10. Процес упаковки пачки металочерепиці GRAND на піддон з обмотуванням спіненим поліетиленом
foto6

Фотографія 11. Автоматична упаковка стретч-плівкою металочерепиці на пакувальній лінії в Компанії «Сталекс»
foto7

Фотографія 12. Готова металочерепиця на піддонах, упакована повітряно-пухирчастої та стретч-плівками з заведеними стропами, підготовлена до навантаження в компанії «Сталекс»
15
Фотографія 13. Склад готової продукції ГК «Сталекс»


Регіональні профіліровщики часто зберігають продукцію прямо на вулиці, на відкритому повітрі і без упаковки в принципі. Ясно, що ні про яку гарантії в цьому випадку мова не йде.

17
Фотографія 14. Склад готової продукції регіонального виробника


Коментарі, як то кажуть, зайві.
У гонитві за уявною економією багато профілірувальників нехтують елементарними вимогами якості виробництва та упаковки, від чого в кінцевому підсумку страждає покупець.
Далі буде ...